FRÅGOR & SVAR

När vi nu ändå tagit oss tiden att komma på en fotografering så vill vi gärna beställa många fina bilder men då blir det ganska så mycket pengar. Kan man delbetala?

​​​​​​​
Visst! På alla köp över 3000.- kan du välja att dela upp betalningen på tre gånger. Då betalas bara en tredjedel av summan vid fotograferingstillfället och resterande två tredjedelar kommer på faktura de två efterföljande månaderna. Att delbetala kostar ingenting extra.

Vad kostar en helt vanlig familjefotografering hos er?

​​​​​​​
Vi har fotograferingspaket från 3500:-. Då ingår bildprodukter för 2000.- vilket betyder max en eller två bilder. De allra flesta som kommer till oss vill ändå ha lite fler bilder än så och det vanligaste är att fotografering och bildprodukter tillsammans hamna på mellan 6000.- och 10000.-. Då får man både stora fina bilder att hänga på väggen och antingen album eller digitala bilder att spara till framtiden. För att det ska bli extra förmånligt för er så har vi satt ihop några fotograferingspaket med de produkter som de allra flesta ändå väljer och gjort jättebra pris på dessa. Till exempel så får man på vårt paket STOR så mycket som 2150.- i rabatt! Alla våra priser hittar du under fliken PRISER här på hemsidan.

Om man vill ha med egen rekvisita, vad kan då passa att ta med?

Till små barn kan det till exempel vara gulligt att ta med favoritnallen, en leksak de gillar eller kanske bara en mysig pläd. Större barn brukar tycka det är roligt att få vara med och bestämma någon bild helt själv och då kanske göra en bild som visar favoritintresset. Då passar en fotboll, en shackpjäs eller en bok bra!

Kan man ta bilder med två helt olika stilar vid en och samma fotografering?

​​​​​​​
Visst! I alla våra fotograferingspaket utom MINI ingår upp till 60 minuters fotografering så det finns gått om tid att byta både kläder, bakgrunder och rekvisita för att få en stor variation på bilderna.

Nyföddfotografering. Vad ska jag tänka på?

​​​​​​​
Vi har två olika typer av nyföddfotografering. Antingen så bokar man det som en vanlig fotografering och då använder vi mest er föräldrar som rekvisita. Dvs bebisen ligger i era händer, i famnen eller vilar mot en axel. Här funkar det fint både om bebisen sover och om den är vaken. Vårt andra alternativ är det vi kallar "sovande bebis”. Då tar vi lite mer poserade bilder där bebisen ligger själv och här passar det bäst om bebisen sover. Till den här typen av bilder behövs oftast dubbelt så lång tid så då tillkommer en avgift för extra fotograferingstid på 500.-. Vill man komma på en “sovande bebis”-fotografering är det allra bäst om man kommer innan bebisen blivit två veckor. Till båda typerna av fotografering så har ni tillgång till vårt välfyllda förråd av nyföddrekvisita. Att tänka på inför en bebisfotografering är att inte ha kläder på bebisen som ger märken i huden om det är så att man vill ta nakenfisbilder. Sen är det också bra om bebisen är mätt eller om ni har möjlighet att ge mat här hos oss innan vi kör igång. Precis som stora människor så är små människor mer nöjda med mat i magen!

Gruppbild. Vad ska man tänka på då?


En gruppbild på hela kusinskaran, eller bara hela den egna familjen på samma bild, är så roligt att ha! För att det ska bli så bra som möjligt så kan man gärna prata ihop sig vad det gäller kläder. Bäst blir det om man kan hålla sig till en färgskala tex beigt eller vitt och jeans, eller om man i alla fall enas om att ha ljusa eller mörka färger på alla. Det vi helst vill att ni undviker är att ha flera olika mönstrade plagg i samma gruppbild. Då blir det lite rörigt och fokus tas ifrån det som är viktigt, nämligen ni!

Vilka typer av kläder passar bäst att ha på sig vid en barnfotografering?


Tanken med bilderna ni tar här hos oss är att de ska hänga på väggen i många år framöver. Därför rekommenderar vi lite tidlösa kläder. Då kommer bilderna aldrig gå ur tiden eller kännas daterade. Alltför småmönstrat gör sig inte så bra på bild och kläder som är obekväma gör ingen glad. Annars är det ganska så fritt och är ni osäkra så kan ni alltid ta med flera ombyten att välja på så hjälps vi åt och para ihop kläder och rekvisita så att det blir den stil på bilderna som ni vill ha. Vi har gjort fantastiska bilder i allt från pyamas till prinsessklänningar!

Gravidfotografering. Vad ska jag tänka på?

​​​​​​​
Vid en gravidfotografering är så klart magen i fokus så väljer du att ha kläder på dig så välj kläder där magen syns ordentligt. Vill du ha magen bar eller vara helt utan kläder så är det bra om du, några timmar innan fotograferingen tänker på att ha på dig löst sittande kläder som inte gör märken i huden. Det finns nämligen ingen gång som tex strumpränder sitter kvar så länge som när man är gravid:-) Ska gravidfotograferingen efterföljas av en bebisfotografering så är det jättemysigt om du tar med någonting som kan binda ihop bilderna från de båda fotograferingarna tex en nalle, en filt eller ett gosedjur. Pappa och syskon är så klart också välkomna att vara med på gravidbilderna. De väntar ju barn lika mycket de med!v

Vid fotograferingstillfället betalade vi för paketet MELLAN men nu vill vi byta upp oss till STORT. Går det?

​​​​​​​
Ja, det går utmärkt att byta upp sig till ett större paket och så klart går det även att göra ytterligare beställningar utöver vad som ingår i det paket ni valt.

Vad betyder webbgalleri?

​​​​​​​
​​​​​​​Ett webbgalleri är en sida på nätet som bara ni har tillgång till. Där ligger alla de bilder som ni kan välja bland när ni ska göra er bildbeställning och så fort bilderna lagts upp där som får ni ett mail med inloggningsuppgifter. Viktigt att veta är att bilderna i webbgalleriet är i det närmaste helt oredigerade så bortse helt ifrån finnen i pannan, de blåaktiga bebisfötterna eller fläcken på golvet. Allt detta fixar vi till när vi redigerar och gör klart de bilder ni väljer att göra något av. Webbgalleriet är till för att ni ska ha möjlighet att i lugn och ro titta igenom era bilder hemma och förbereda er för bildvisningen där ni med vår hjälp kommer att göra er beställning.

Hur lång leveranstid är det på de bildprodukter vi beställer?

​​​​​​​
​​​​​​​Då vi jobbar en hel del med våra bilder är en väggförstoring som ska levereras till dig inget som görs i en handvändning. För att kunna hålla så låga priser som möjligt så har vi speciella produktionsdagar där vi färdigställer flera ordrar på samma gång för att hålla arbetet effektivt och slippa spill. Även när det kommer till ramar så försöker vi att samla ihop ett gäng innan vi beställer. Även detta för att kunna hålla så bra priser som möjligt. Detta gör att den normala leveranstiden på en order är mellan 4-6 veckor.

​​​​​​​Varför ska man komma tillbaka på en bildvisning?

​​​​​​​Bildvisningen är en tjänst som ingår i alla våra fotograferingspaket utom MINI, men det är helt frivilligt om man vill utnyttja den eller inte. På bildvisningen får ni sitta ner med någon av oss och titta på bilderna stort på en skärm och göra din bildbeställning. Vi kan då hjälpa till med tips och råd på till exempel urval, val av ramar och ihopmatchning av bilder och det är också enkelt för er att framföra era önskemål till oss på till exempel retush. Tid för bildvisning bokas vid fotograferingstillfället.

Mormor fyller år nästa lördag och vi kom på nu att vi vill ge henne en förstoring i present. Hinner den bli klar om vi beställer så här nära inpå?

​​​​​​​En stor fördel med att ha den största delen produktionen ”in house” är att vi har möjlighet att vara väldigt flexibla. Dock blir produktionskostnaden högre när vi inte kan samproducera flera ordrar så på expressordrar tillkommer alltid en avgift på 200.-.