Fotokurs Grund Dalagård, helg med helpension

Var? Dalagård, Avesta www.dalagard.eu När? 17/6 kl 10,00- 18/6 kl 15.00 Pris? 7000.-

adalagård (1)Har du en digital systemkamera men fotograferar mest med de automatiska inställningarna? Vill du lära dig ta de där bilderna som få folk att säga ”WOW”? Tycker du samtidigt om att bo bekvämt och äta gott i vacker miljö? Då är det här något för dig!

För att vara med på ”Fotokurs Grund” krävs inga förkunskaper och den passar alla åldrar. Det räcker att du är intresserad av fotografering, har en digital systemkamera och vill lära dig mer. Lektionerna hålls i små grupper och hela tiden blandas teori med roliga praktiska övningar. När du lämnar på söndag eftermiddag har du en förståelse för hur fotografi fungerar, kan ställa in din kamera helt manuellt och bl.a. ta bilder med vackert kort skärpedjup eller coola frysta actionbilder. Dessutom har du ett gäng nya fotografkompisar som du kan fortsätta dela ditt fotointresse med på Linslusens egna kursforum på nätet.

adalagård (3)För att det ska finnas massor av vackra motiv att öva på håller vi till på härliga Dalagård i södra Dalarna. Dalagård är en modern konferensanläggning som  ligger mittemellan skogen och ängen, intill en liten sjö, och här råder det totala lugnet. Man sover bekvämt i flerbäddsrum eller på sovloft och äter god mat i sjöstugan eller ute runt grillplatsen. Och det är nära, för många. Bara två timmar med bil från Stockholm!

Läs mer om Dalagård här: www.dalagard.eu

Lärare under helgen är fotograf Therese Asplund. Hon är en av Sveriges bästa porträttfotografer som blivit belönad i tävlingar både i Sverige och utomlands under flera år.  Förutom att driva Ateljé Linslusen har hon även uppdrag som lärare både på utbildningssajten Moderskeppet och på Nikon School och har föreläst vid åtskilliga mässor och arrangemang både i Sverige och utomlands. Fotokurs Grund har Therese kört i egen regi i massor av år.

ThereseAsplundSe Therese’s bilder här: Instagram #fotografthereseasplund eller #ateljelinslusen

I priset för helgkursen ingår nio timmars lärarledd utbildning teoretiskt och praktiskt, utbildningsmaterial, Linslusens fantastiska lathund, möjlighet till enskild hjälp, boende i flerbäddsrum, fika, två luncher, middag och ett fint diplom!

Anmälan är bindande och görs till info@linslusen.com senast den 4/6. Ange ditt namn, adress, telefon och vilken kurs anmälan gäller. Kursavgiften faktureras och ska vara betald senast vid kursstart. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få deltagare.

 

 

 

Fotokurs Grund, kvällskurs

Var? Ateljé Linslusen, Kungsgatan 6 Avesta När? 14, 21 och 28/9 2017 Pris? 2900.-

Untitled-1För att vara med på Linslusens ”Fotokurs Grund” krävs inga förkunskaper. Det räcker att du är intresserad av fotografering, har en systemkamera och vill lära dig mer. Här får du verktygen du behöver för att ta kontroll över ditt fotograferande och börja skapa de bilder du önskar.

Lektionerna hålls i små grupper och vi blandar teori med praktiska övningar tills alla fått kläm på grunderna. Exempel på kursinnehåll är; Fotografering med manuella inställningar, Kort och långt skärpedjup, Rörelseoskärpa och fryst bild, Vitbalans, Bildkomposition, Porträttfotografering och Blixtfotografering. Detta ger dig all kunskap du behöver för att fortsätta utvecklas på egen hand. Kurserna hålls i min studio på Kungsgatan 6 i Avesta och är uppdelade på tre tillfällen á 3 timmar med hemuppgifter emellan.

Lärare under kursen är fotograf Therese Asplund. Hon är en av Sveriges bästa porträttfotografer som blivit belönad i tävlingar både i Sverige och utomlands under flera år. Förutom att driva Ateljé Linslusen har hon även uppdrag som lärare både på utbildningssajten Moderskeppet och på Nikon School och har föreläst vid åtskilliga mässor och arrangemang både i Sverige och utomlands. Fotokurs Grund har Therese kört i egen regi i massor av år.

_DSC5572Se Therese’s bilder här: Instagram #fotografthereseasplund eller #ateljelinslusen

I priset för kvällskursen ingår nio timmars lärarledd utbildning teoretiskt och praktiskt, utbildningsmaterial, Linslusens fantastiska lathund, fika och ett fint diplom!

Anmälan är bindande och görs till info@linslusen.com senast den 1/9. Ange ditt namn, adress, telefon och vilken kurs anmälan gäller. Kursavgiften faktureras och ska vara betald senast vid kursstart. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få deltagare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ord från tidigare deltagare:

”En grundläggande och givande kurs som passar både för nybörjare och även lite mer vana amatörfotografer. Theresé är otroligt engagerad och kunnig som kursledare och har ett mycket pedagogiskt upplägg som både utmanar och inspirerar. Jag lärde mig massor under kursens gång och uppgifterna emellan kurstillfällena medförde också att man måste jobba på egen hand och öva utifrån de kunskaper man fått. Jag kan varmt rekommendera kursen för dig som vill lära dig använda din kamera på ett bra sätt.” – Anna Eklöf, Avesta

“Att gå fotokurs hos Linslusen var väldigt kul och inspirerande. Från att vara helt novis och alltid fota med automatiska inställningar till att förstå sig på sin kamera och hur man får olika effekter i sina bilder, det ger fotandet en helt annan dimension. Therese brinner verkligen för sitt jobb som fotograf och har en fantastisk förmåga att förmedla det.” -Anna Bäckström, Avesta

” Kursen inspirerade mig otroligt mycket och gav mig fantastiska möjligheter att utvecklas inom fotografi. Therese är så pedagogisk  och tålmodig.  Genom att det var teori & praktik blandat blev inlärandet mycket enklare. Ett bra kurs upplägg och med en lärare som delar med sig av sitt stora fotokunnande. Jag rekommenderar verkligen denna fotokurs”  - Malin Mattsson, Avesta   

“En härlig och rolig fotokurs som gav mycket inspiration och energi. Väldigt bra och intressant kursinnehåll där vi fick lära oss om kameran och dess funktioner och om hur man tar en bra och tilltalande bild. Therese glöd och hjälpsamma pushande startade nyfikenheten hos mig och skapade viljan att utveckla mig inom fotografering.” – Caroline Ericson, Storvik